Most lehet igazán spórolni egy új kazánnal

Gázzal fűteni talán az egyik legkényelmesebb alternatíva. Nem jár szeméttel, nem kell otthon tárolni a tüzelőt, sőt, maga a gázkazán is kis helyet foglal. Egyetlen gond vele, hogy a gáz árának növekedése miatt relatív költséges (bár ha kiszámoljuk, talán fával fűteni sem olcsóbb).

Jó hír azonban, hogy az új, kondenzációs kazánok már költséghatékonyabbak: kevesebb gáz használatával képesek ugyanúgy melegíteni, mint hagyományos társaik.

A szatmárnémeti Poszet Kft. munkatársai meleg szívvel ajánlják ezeket a kondenzációs kazánokat a hagyományos kazánokkal szemben, mi több, néhány pontban azt is megfogalmazták, miért érdemes átállni erre a technológiára.

  • A kondenzációs kazán tehát kevesebb gázt használ el, mégis ugyanannyira melegít, mint a hagyományos.
  • A kazánban a gáz égése közben vízgőz keletkezik, amely a hagyományos gázkazánok esetében kihasználatlanul távozik a kéményen át. A kondenzációs kazán viszont ezt is hasznosítja.
  • A kondenzációs kazánok hagyományos, nagyjából 90%-os hatásfokú társaikhoz képest, akár 17%-kal jobb, az eredetihez képest 107%-os hatásfokot is képesek elérni!
  • Ha viszont a kondenzációs kazán túlságosan nagy teljesítménnyel fűt, akkor a keletkező égéstermék hőmérséklete túlságosan magas lesz ahhoz, hogy a pára képes legyen lecsapódni. Ebben az esetben nem keletkezik többletenergia, a kondenzációs kazán ugyanolyan hatásfokon működik, mint a hagyományos. A legtöbbet úgy spórolhatunk tehát, ha viszonylag kis teljesítménnyel működtetjük kondenzációs kazánunkat a fűtési szezon túlnyomó részében.
  • Egy elavult készülék korszerűbb kazánra való lecserélésével akár az éves gázfogyasztásnak 20-25%-át is meg lehet spórolni.

Ami a kondenzációs kazánok árát illeti, nem beszélhetünk számottevő árkülönbségről a hagyományos kazánokéhoz képest, tehát gyakorlatilag minden a váltás mellett szól.

A Poszet Kft. munkatársai a szatmári háztartások igényeinek megfelelő kondenzációs kazánokat már felvették termékpalettájukra.

Azok tehát, akik egy olyan cégtől vásárolnák meg otthonuk legújabb fűtőberendezését, amelyik megbízható és vállalja a beszerelést is, mi több, szervizszolgálatot is biztosít, látogassanak el a Poszet Kft, a Bujorului utca 52. szám alatti üzletébe.

További információkért hívják a 0261 716 540-es telefonszámot.